Συγγραφείς/Συνεργάτες

waterman

Fanny Waterman

Η Λαίδη Fanny Waterman αποτελεί ζωντανό μύθο του κόσμου της μουσικής και έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πλέον εμπνευσμένες γυναίκες στον εικοστό αιώνα. Γεννημένη στο Leads, μελέτησε με τον Tobias Matthay και έπειτα, ως υπότροφος, στο Royal College of Music, στο Λονδίνο, με τον Cyril Smith.

adamopoulou

Χριστιάνα Αδαμοπούλου

Η Χριστιάνα Αδαμοπούλου σπούδασε μουσική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και μουσικοθεραπεία στο Anglia Ruskin University (ΜA). Είναι διδάκτωρ μουσικοθεραπείας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου) και διπλωματούχος πιάνου.

LEVIDOU photo

Κατερίνα Λεβίδου

Η Κατερίνα Λεβίδου σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Έλαβε Master of Music από το King’s College London και διδακτορικό τίτλο στη μουσικολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Γιώργος Μηνάς

Γιώργος Μηνάς

Ο Γιώργος Μηνάς, διακεκριμένος Συνθέτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεννήθηκε το 1954 στην Κέρκυρα, όπου απέκτησε τις πρώτες μουσικές του γνώσεις.

Έχει πραγματοποιήσει τους εξής κύκλους σπουδών: Στο Ωδείο Αθηνών σπουδάζει πνευστά με τον Χαράλαμπο Φαραντάνο, Κλωντ Σελιέ και Ειδικό Αρμονίας με τον Μενέλαο Παλλάντιο.

poulakis

Νίκος Πουλάκης

Ο Νίκος Πουλάκης είναι μέλος του ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Νέστωρ Ταίηλορ

Συνθέτης γεννημένος στην Αυστραλία, με έντονη παρουσία στον χώρο της όπερας, με διεθνούς εμβέλειας συνεργασίες και σημαντικές αναθέσεις.Το συνθετικό του έργο έχει έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο μεταρομαντικό προσανατολισμό με έντονα λυρικά στοιχεία, δεξιοτεχνική ενορχήστρωση και δυναμισμό.

charatsi

Λιάνα Χαρατσή

  Επιμελήθηκε με την Κων/να Ανδρεάκου τη μετάφραση και παιδαγωγική προσαρμογή στην ελληνική γλώσσα των Monkey Puzzles – Μουσικές Σπαζοκεφαλιές της σειράς Waterman που εξέδωσε ο μουσικός οίκος ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ το 1999.